V predpustnem času so otroci vrtcu spoznali z eno izmed dobrot, ki so značilne za to obdobje – z ocvrtimi miškami. Priprava teh okusnih prigrizkov je bila odlična priložnost, da so otroci skozi igro in ustvarjanje spoznali nekatere osnovne kuharske postopke in sestavine.
S pomočjo vzgojiteljic oddelka so se seznanili katere sestavine so potrebne za pripravo mišk. Povedali smo jim, da so za osnovno testo potrebni moka, sladkor, jajca, mleko in malo soli, vse pa je treba dobro premešati, da dobimo gladko testo. Po receptu našega učitelja gospodinjstva pa smo mi dodali še skuto in rozine. Otroke smo seznanili tudi s tem, da so miške preprostejše za pripravo kot krofi, saj ne potrebujejo posebnega vzhajanja, kar je za otroke v vrtcu zelo praktično in zanimivo.
Otroci so uživali v preprostih korakih priprave. Med cvrtjem so lahko opazovali, kako se testo spremeni in postane zlato rjavo ter kako se iz kroglic razvijejo lepe in puhaste miške. Ko so bile miške pripravljene, smo jih posuli s sladkorjem v prahu, da so postale še bolj slastne.
Ob koncu so otroci z veseljem uživali v okusnih miškah, ki so jih pripravili skupaj. Priprava in cvrtje mišk je bila zelo zabavna in poučna izkušnja, ki jim bo zagotovo ostala v lepem spominu, prav tako pa so se ob tem naučili nekaj novega o hrani, prazničnih običajih in timskem delu.
Vesel predpustni čas tako ni le povezan z maskami, zabavo ter odganjanjem zime ampak tudi s pridobljenimi novimi izkušnjami, ki so otrokom omogočile, da so postali pravi mali kuharji!