Z različnim pristopi in dejavnostmi smo otroke seznanjali o pomenu zmanjševanja zavržene hrane. Ob tem smo jih motivirali sledenju zdravega življenjskega sloga ter jih seznanjali z odgovornim ravnanjem s hrano, s ciljem, da bi je čim manj končalo v smeteh.
Ob izvedbi aktivnostih se nam je pridružil tudi ati Miha, ki je po poklicu kuhar. Le ta jim je pripravil zajtrk. Glavna sestavina je bilo jajce, ki jim ga je pripravil na več različnih načinov. Otroci so mu ob tem aktivno pomagali. Spoznali so, da pravi kuhar ni le tisti, ki dobro kuha , ampak je to tudi tisti, ki premišljeno porabi sestavine, ki so mu dane.
Otroci so ob izvedbi tematskega sklopa spoznali pot živil, ki jih rabimo pri pripravi zdravega obroka. Ugotovili so, da je lokalno pridelana hrana boljša, saj je njena pot veliko krajša od industrijsko pripravljene hrane.
Otroci so se seznanili in izdelali piramido prehrane ter razvrščali izrezana živila po barvi ter ugotovili , da so živila prava paleta različni barv in okusov.
K odgovornemu ravnanju s hrano pristopamo vsakodnevno in jih sprotno navajamo, da si vzamejo toliko hrane, kolikor jo bodo tudi pojedli. Verjamemo, da se bo s takim pristopom spremenil njihov odnos do hrane in da bodo osvojeno znanje prenesli tudi na svoje družinske člane.