V letošnjem šolskem letu smo v okviru izvajanja obogatitvenih dejavnosti v VVE Sveti Jurij in VVE Pertoča starejša skupina izvedli letovanje otrok v starosti od 5 do 6 let v hotelu Zarja, ki se nahaja na čudoviti lokaciji na bistriškem Pohorju, nadmorska višina 1200 m.

Namen projekta »Vrtec v naravi« je bil, da so otroci ob spremstvu vzgojiteljev doživeli izkušnjo bivanja in medsebojnega druženja v naravi, za mnoge tudi prva izkušnja bivanja brez staršev v drugačnem okolju, kot je vsakodnevno obiskovanje vrtca. Posebno doživetje in izkušnja je bila prav gotovo že sama nočitev v hotelu in vključevanje v številne dejavnosti, tako v zgradbi hotela kot v sami bližnji okolici. Vodja Miran jim je predstavil različne gozdne učne poti, hranjenje ribic v bližnjem ribniku, prav tako pa so imeli priložnost preizkusiti svoje sposobnosti ob gradnji hišic za škrate.

Poleg mnogih doživetij, čeprav nam vreme ni bilo nekoliko naklonjeno smo izvedli vse aktivnosti, kot so bile načrtovane. Otroci so si zapomnili različne dogodke, kot so prva vožnja z avtobusom, večerno druženje ob plesu, obisk čarodeja Grega, iskanje škratkovih daril z lučkami, krst za prave pohorske planince, prvo spanje brez staršev in še in še….