V tem šolskem letu smo se vrtec in šola vključili v projekt ZRSŠ z naslovom Varno in spodbudno učno okolje. Namen projekta je razvijanje dobrega počutja in odnosov med vsemi udeleženci vzgojno – izobraževalnega ter skrb za duševno zdravje in blagostanje. Pri predšolskih otrocih in učencih pa tudi krepitev socialnih in čustvenih kompetenc.

Znotraj projekta potekajo izobraževanja za strokovne delavce vrtca in šole, z predšolskimi otroci in učenci pa se izvajajo različne delavnice in vsebine za doseganje zgoraj omenjenih ciljev. Naj omenim le nekatere dejavnosti, ki smo jih do sedaj izvajali: delavnice s področja prijateljstva in dobrih medosebnih odnosov, socialne igre, vaje čuječnosti, branje zgodb in razmišljanje o čustvih  …

Tako na matični šoli kot tudi podružnični šoli Pertoča je zaživel »VSUO kotiček«, v katerem je meseca decembra še posebej živahno in pestro, saj v njem trenutno poteka aktivnost »December – mesec pohval in dobrih želja«. Kaktivnosti so se priključili tudi oddelka vrtca v prostorih šole.

Namen aktivnosti je, da se otroci posameznega oddelka predstavijo ostalim na šoli. Aktivnost poteka tako, da se vsak oddelek predstavi z eno svojo lastnostjo in na tem plakatu doda tudi eno pohvalo oz. naj kaj so kot skupina ponosni. S tem smo želeli spodbuditi pozitivno razmišljanje.

Ker pa se ta aktivnost izvaja v »veselem decembru« smo dodali še izziv, da na pripravljeno kroglico iz papirja narišejo ali vzgojiteljice zapišejo njihove božično – novoletne želje. Te želje so nato obesili na smrečico v VSUO kotičku.

Želimo vam vsem čim lepši praznični december in bližajoče praznike!

Zapisala:

Anita Fartek