Pravijo, da nas radovednost  vodi k raziskovanju, odkrivanju in razumevanju sveta okoli nas, ter da takrat  »aktiviramo« in raziskujemo vse kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do, novih izkušenj, spoznanj in novega znanja. Da bi bilo v tednu otroka odgovorjeno na čim več zakajev in na njim ustrezen način odgovorjeno s čim več zatojev, smo za otroke pripravili različne delavnice.

Pri izvedbi delavnic so nam bili v veliko pomoč starši otrok, saj so za skoraj vsak dan pripravili eno delavnico.  

Pravljično glasbeno obarvanost dneva sta nam pričarala skozi branje in petje zgodbe »Kak so inda v lejsi trejbili«,  Branko in Mirjam. Otroci so verjetno prvič prisluhnili brani narečni zgodbi, ob kateri ni manjkalo smeha in veselja.

V torek se je ustvarjalo v likovni delavnici, kjer jim je Matej pripravil glino in palčke za modeliranje. Pridni prstki otrok so gnetli, modelirali ter zarisovali s palčkami pri oblikovanju živali.

Po končani delavnici so se odpravili v gozdno igralnico jaslične skupine II, kjer so jih pričakali pečeni kostanji, ki jim jih je spekel Simon.

Za glasbeni dopoldan sta poskrbeli Mirjam in Suzana, obe učiteljici glasbene šole Murska Sobota. Otroci so preko zgodbice pripravljene s kamišibajem, spoznavali različne instrumente, ki se skrivajo za vrati glasbene šole. Otroci so se jima pridružili pri petju njim znanih pesmic.

V četrtek sta nam trenerja mlajše selekcija Aleš in Matej, Nogometne šole Ledava, pripravila sklop različnih tekmovalnih iger z žogo. Otroci so bili zelo športno aktivni, saj jim je bila ob zaključku obljubljena nagrade, ki jim je zelo prijala.

V petek  so nas obiskali Jaka, Jasmina, Maja in Sandi, ki so otrokom predstavili naloge in dela gasilcev. Prisluhnili so zgodbici Medved Jaka med gasilci, katero jim je predstavila Jasmina. Jaka, Maja in Sandi so predstavili intervencijsko in tekmovalno oblačilo ter obutev in naloge, ki so jih opravljali v zadnjem obdobju. Po pogovoru so jih povabili na vrtčevsko igrišče pri telovadnici, kjer so si ogledali opremo gasilskega avta ter se preizkusili v rokovanju z gasilsko cevjo in gasilsko vedrovko.