Da imajo otroci radi naravo, vemo že vsi, je pa tudi res, da ta ista strast z odrščanjem počasi “izhlapeva”. Naši otroci imajo res radi naravo in pogosto opazijo malenkostne spremembe, ki je mogoče očesu odraslega nekaj samoumnevnega.

Ko so na sprehodih opazijo cvet trave, ki je bil še včeraj v popku, poslušajo petju ptic, pozorni so tudi na vonje cvetov dreves in prvih pomladnih rožic. Prav tako pa vidijo, da nekdo meče odpadke v naravo, ki jo imajo tako radi. In tako je zrasla v skupini ideja, da bi pobrali smeti na poteh, kjer se sprehajamo in s tem prispevamo k čisti okolici našega vrtca in k čisti naravi. Med smetmi, ki jih sigurno niso odvrgli otroci, so bile največ pločevinke piv in plastične embalaže različnih produktov. Draga mama in ati, dedek in babica, teta in stric ali kdorkoli, ki prebira te vrstice, prošnja vaših otrok je ta, da bi bila narava čistejša, saj znan rek pravi, da imamo naravo izposojeno od svojih otrok.

Za nagrado nas je v naslednjih dneh na sprehodu pozdravil močrad, v vrtcu pa smo poleg vsega še ustvarjali z različnimi materiali, spoznavali vrste odpadkov in jih ločevali glede na izvor materiala, spoznali, kako se je potrebno obleči v določenem vremenu, peli, spoznali novo pravljico in še kaj.