V sodelovanju z našim likovnim pedagogom Matejem Giderjem, je na tem mednarodnem grafičnem bienalu, ki je organiziran že 41. leto zapored s strani Poljske umetnostne galerije in na katerem je sodelovalo 45 držav z 10.128 grafičnimi deli, sodeloval tudi naš vrtec, ter prejel 10 diplom in eno medaljo.

Diplome so prejeli: Nia Turšek (zlata medalja), Ela Kous, Eva Buček, Elias Matuš, Erazem Pintarič, Michelle Lah, Izak Horvat Mikola, Gloria Borovnjak, Zara Kuzmič, Jakob Madjar. Čestitamo!

Torunj je eno najlepših mest v Evropi, z izredno bogato in lepo ohranjeno arhitekturo v gotskem slogu, zato je uvrščeno tudi na Unescov seznam kulturne dediščine. Mestna univerza se imenuje po slovitem astronomu Nikolaju Koperniku, ki se je rodil v tem mestu. Najznamenitejše stavbe so mestna hiša Ratusz, Artusov dvor, hiša Nikolaja Kopernika, planetarij Planetarium in poševni stolp. Poleg hiš v gotskem slogu pa so izredno lepa tudi številna mestna vrata. Ohranjene so tudi ruševine iz obdobja tevtonskih vitezov, ustanoviteljev Torunja. Od aprila 2006 je Torunj bratsko mesto Novega mesta v Sloveniji.