Spoštovani starši.

Vrtci in šole smo s strani Ministrstva za izobraževanje včeraj prejele okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje vrtcev. Po devetih tednih predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020 vrtec ponovno odpira svoja vrata.

Ker smo dolžni poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog. Ukrepe bomo izvajali, kolikor je možno in izvedljivo zaradi narave dela in razvojnih značilnosti otrok. V skladu z navodili bo najverjetneje prišlo do reorganizacije oddelkov, kadrovskih in prostorskih sprememb, o čemer vas bomo pred ponovnim odprtjem obvestili na spletni strani vrtca.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec ob ponovnem odprtju (Priloga 3). Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v vrtec odsvetovana (Priloga 4).

Prosimo, vas, da tehtno premislite ali varstvo v času epidemije res potrebujete in v vrtec pripeljete samo zdravega otroka.

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, vam v prilogi pošiljamo prijavnico (Priloga 1) za obiskovanje vrtca vašega otroka od 18. maja naprej. Vljudno vas prosimo, da tedensko prisotnost vašega otroka v vrtcu najavite z izpolnjeno prijavnico, ki jo pošljete na elektronski naslov: tajnistvo@ossvj.si čimprej, najkasneje pa do torka, 12. 5. 2020. V kolikor prijavnico ne morete poslati na elektronski način, nas pokličite in se dogovorimo na drug način. Ob prihodu otroka v vrtec pa prinesete s seboj podpisano izjavo (Priloga 2). 

Podrobnejše protokole in načrte aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v vrtcu v času epidemije, bodo objavljeni na spletni strani vrtca še pred ponovnim odprtjem. Skupaj se potrudimo, da bomo z izvajanjem ukrepov za preprečevanje okužb, manjšali možnost širjenja okužbe.

Za vsa morebitna  vprašanja in dileme lahko pišete na elektronski naslov anita.fartek@ossvj.si ali pokličete psihologinjo Anito Fartek na telefon 02/ 55 98 775 ali tajnistvo@ossvj.si.

Zahvaljujemo se vam za pomoč in sodelovanje. Do snidenja v vrtcu pa vam želimo vse dobro.

 

Priloga 1_ PRIJAVNICA

Priloga 2_Izjava-staršev-pred-vstopom-otroka-v-vrtec-priloga

priloga 3_ Sklep RSK za pediatrijo

Priloga 4_Sklepa_RSK_informacija

Z lepimi pozdravi,

Vodstvo ter strokovne delavke Vrtca pri OŠ SVETI JURIJ